Avantajele produselor GecsaTherm®

Stabilitatea dimensională
Produsele din vată minerală GecsaTherm®  își mențin dimensiunile constante la diferențe de temperatură sau de umiditate. Aceste caracteristici sunt extrem de importante în multe aplicații cum ar fi izolația acoperișurilor plane sau înclinate. Stabilitatea dimensională a vatei minerale de sticlă garantează integritatea întregului strat izolant prevenind pierderile accidentale de căldură.

Reacția la Foc
Vata minerală GecsaTherm® nu alimentează focul, nu propagă flacăra fiind produsă din minerale necombustibile.
Sulurile și plăcile semirigide din vată minerală GecsaTherm® au cele mai bune performanțe privind reacția la foc dintre materialele termoizolante: această caracteristică este fundamentală pentru respectarea normativelor de incendii ale clădirilor.

Elasticitate, Compresibilitate, Ușurință la Transport
Produsele din vată minerală GecsaTherm® sunt caracterizate de o foarte mare elasticitate care permite comprimarea acesteia în interiorul ambalajului reducând volumul inițial de 6 ori. Acest lucru reduce mult costul de înmagazinare și de transport. Revenirea la grosimea nominală se face ușor după dezambalare și produsul revine la caracteristicile izolatoare inițiale. Această proprietate este una dintre cele mai importante pe care vata minerală  o are, se poate transporta mai mult material izolant cu consum mai mic de combustibil, ceea ce conduce la reducerea emisiilor poluante, astfel vata minerală de GecsaTherm® protejează mediul ambient chiar și înainte de fi folosită ca material izolator.

Legătura la îmbinări
Din punct de vedere al îmbinărilor, fibrele produselor din vată minerală GecsaTherm® se leagă între ele puternic formând o suprafață izolantă continuă.

Comportamentul la Condensare
Produsele din vată minerală GecsaTherm® nu sunt hidrofile, în cazul în care se udă își reiau toate proprietățile termo-acustice după uscare. Această caracteristică se datorează faptului că sunt supuse din primele faze ale fabricației, unui tratament tehnic de hidroforbizare.

Tăierea Ușoară
Vata minerală  GecsaTherm® se taie ușor cu ajutorul unui cuțit. Se obțin tăieri precise, care permit îmbinarea buna și crearea unei pături continue, permițând instalarea ușoară și etanșarea bună a îmbinărilor.

Adaptabilitatea la suprafețe dificile
Produsele din vată minerală GecsaTherm® au o mare capacitate de a se adapta la toate tipurile de suprafețe fie ele regulate sau neregulate. Vata noastră permite urmărirea formelor contorsionate cum ar fi, țevi, rigole, suprafețe ondulate, asigurând o ținută optimă din punct de vedere termic sau acustic.

Ținuta față de suprafețe laterale
Introducerea în spații bine delimitate, de exemplu între două grinzi de lemn cu suprafețe neregulate, cere tăierea la măsură.
Produsele din vata minerală GecsaTherm® pot fi tăiate la o dimensiune puțin mai mare decât spațiul unde trebuie așezate forțând puțin introducerea acestora dar asigurând o ținută perfectă și o izolație termică cât și acustică de-a lungul marginilor de contact. Este foarte importantă etanșeitatea față de elementele de construcție pentru a nu lăsa locuri pe unde căldura sa poată ”evada” din spațiile încălzite. Produsele izolatoare rigide nu au aceasta calitate iar folosirea acestora în locul vatei vor produce mari pierderi de cădură datorită lipsei etanșeității.