Un Material Ecologic

Vata de sticlă produsă de noi se naște folosind peste 75% sticlă reciclată din mediul ambiant contribuind și în acest fel la scăderea amprentei ecologice a produsului.
Produsele din vată minerală GecsaTherm® sunt produse ecologice. Consumul de materiale și de energie necesare pentru producția vatei minerale de sticlă este foarte redus.

Din 1 m3 de materie prima se obțin 100 m3 vată minerală de sticlă. 1 tonă de vată minerală GecsaTherm® utilizată la izolare ajută la salvarea a 8 tone de CO2 care ar fi eliminate în mediu ambiant în fiecare an.

Utilizând vata minerală GecsaTherm® la izolații, necesarul de căldură se reduce drastic datorită reducerii pierderilor termice ducând la reducerea consumului de combustibili solizi, lichizi sau gazoși pentru obținerea căldurii. Același considerent este valabil și vara în cazul aerului condiționat. Tehnologia de ultimă generație folosită în procesul de producție permite obținerea unei vate minerale de sticlă optimizată pentru o multitudine de aplicații. Materiile prime introduse în cuptorul de topire sunt selecționate atent și controlate pe tot parcursul procesului de producție până la obținerea topiturii de o vâscozitate care permite executarea procesului de fibrare corect și un produs finit inert, stabil în timp și în totalitate liber de material nefibrat.
Produsele din vată minerală de sticlă GecsaTherm® conțin în medie 95% fibre de sticlă și 5% rășină, uleiuri minerale și alți aditivi pentru produsele hidroforbizate.
Rezultatul acestui proces de producție este o serie de produse din vată minerală de sticlă sub formă de role sau plăci semirigide de cea mai înaltă calitate și performață.